Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU prilika da BiH ostane u fokusu EU

Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU prilika da BiH ostane u fokusu EU

Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije jedinstvena je prilika koju treba u obostranom interesu iskoristiti da BiH ostane u fokusu EU, a europske vrijednosti na agendi BiH, jedan je od zaključaka s današnjeg sastanka Edina Dilberovića, direktora Direkcije i Ivana Sabolića, veleposlanika Republike Hrvatske u BiH.

Veleposlanik Sabolić je kazao kako je predsjedanje Hrvatske Vijećem EU snažno opredijeljeno za otvorenu europsku perspektivu zemalja jugoistočne Europe, te da je proširenje jedan od njegovih prioriteta.

Direktor Dilberović je ocijenio kako je ključno da do proljeća 2020. godine, kada Europska komisija objavljuje novi Paket proširenja i prije samita u Zagrebu, BiH ostvari što veći broj konkretnih rezultata u provedbi prioriteta iz Mišljenja i Analitičkog izvješća i time osigura snažne argumente za napredak u procesu.

Posjet veleposlanika Sabolića direktoru Dilberoviću i Direkciji za europske integracije upriličen je povodom hrvatskog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije, a koje je započelo 1. siječnja i završava 30. lipnja 2020. godine.