Bar ugostio jubilarni Evropski dan saradnje

Bar ugostio jubilarni Evropski dan saradnje

U Baru je prvog dana oktobra obilježeno deseto izdanje Evropskog dana saradnje. U organizaciji Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore program je obuhvatio učeničku likovnu radionicu u ambijentu prekrasnog maslinjaka, obilazak starobarske tvrđave, dijelom revitalizirane kroz projekat Fortitude u okviru Interreg IPA CBC Programa Hrvatska-BiH-Crna Gora, donaciju vrijedne informatičke i muzičke opreme OŠ Mrkojevići kraj Bara i centralnu manifestaciju u dvorcu Kralja Nikole u Baru.

Nagrađeni su autori najkreativnijih plakata “EU budućnosti”, a okupljenima su prikazani i filmovi o projektima teritorijalne saradnje na području Bara.

Bolje zdravstvene i usluge socijalne zaštite, zaštita ekosistema, platforme za saradnju u kreativnoj industriji i unaprijeđena turistička ponuda neki su od konkretnih rezultata projekata teritorijalne saradnje koji su pod motom “Zajedničke granice nas zbližavaju” obilježili jubilarno izdanje događaja kojim se diljem Evrope svake godine proslavlja saradnja država i regija.