Dostupna nova mogućnost za projektno finansiranje kroz Program za dunavsku regiju

Dostupna nova mogućnost za projektno finansiranje kroz Program za dunavsku regiju

U okviru Programa za dunavsku regiju 2021-2027., objavljen je prvi poziv za dostavu prijedloga pojekata. Poziv je otvoren za sva četiri programska prioriteta:

 

•             Pametnija dunavska regija

•             Zelenija dunavska regija, sa niskim udjelom ugljika

•             Društvenija dunavska regija

•             Upravljanje dobrom saradnjom (specifični cilj 4.2: Povećani institucionalni kapaciteti za teritorijalno i makroregionalno upravljanje)

 

Poziv je koncipiran kroz dva koraka, a rok za iskazivanje interesa u prvom koraku je 21.11.2022. Iskazivanje interesa sastoji se od interventne logike i opisa relevantnosti projekta, dok će se pun prijedlog projekta dostavljati samo za one projekte koji budu predselektirani u prvoj fazi. Jedan od značajnih noviteta u programskoj fazi 2021-2027. je mogućnost za potencijalne korisnike sredstava iz BiH da imaju ulogu vodećeg partnera u projektima.

 

Programska tijela organizuju višestruku online podršku zainteresovanim aplikantima.

 

Direkcija za evropske integracije, u ulozi Državne kontakt tačke, 12.10.2022. organizuje online Info sesiju, za koju se možete registrovati na: https://forms.gle/yCF8wscCf8Q7piMM6. Info sesija će se održati dvojezično (na b/h/s i engleskom jeziku), a vrijeme održavanja će biti naknadno objavljeno. 

 

Zajednički sekretarijat i Upravljačko tijelo Programa održat će, između ostalog, sljedeće webinare:

-              Rad u JEMS-u (Joint Electronic Monitoring System, preko kojeg se i podnose aplikacije): 13.10.2022. od 9:30 sati.

Registracija - https://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals/ghghh/registration-for-jems-webinar. 

-              Razvijanje interventne logike: 13.10.2022. od 13:30 sati.

Registracija - https://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals/ghghh/registration-for-webinar-how-to-build-the-intervention-logic.  

 

Više informacija o Programu, propozicijama poziva, kao i paket dokumenata relevantnih za prijavu dostupni su na web stranici Programa: https://www.interreg-danube.eu/.