Obuka „EU Enivronment Academy“

Obuka „EU Enivronment Academy“

Swedish Environmental Protection Agency u saradnji s European Institute for Public Administration organizuje devetomjesečnu online obuku pod nazivom „EU Enivronment Academy“. Cilj obuke je proširiti znanje učesnika o pitanjima EU integracija, EU i EU acquisa u oblasti zaštite životne sredine (Poglavlje 27). 

Ciljna grupa su državni službenici zaposleni u institucijama koje se bave poslovima zaštite životne sredine na svim nivoima vlasti u BiH te predstavnici nevladinih organizacija i civilnog društava angažovani na poslovima EU integracija i/ili zaštite životne sredine. 

Obuka se održava u periodu od aprila do decembra 2023. godine, a sve troškove obuke snosi organizator.

Uslovi za prijavu su VSS (VII stepen) ili visoko obrazovanje Bolonjskog sistema studiranja (vrednovano sa najmanje 180 odnosno 240 ECTS bodova), te odlično poznavanje engleskog jezika (govorno i pisano), najmanje na nivou B2. Zainteresirani učesnici prijavu obavljaju dostavljanjem pisma namjere (Letter of Intent), kojim će opisati povezanost njihovog radnog mjesta sa EU integracijama, nivo znanja u oblasti zaštite životne sredine, akademske reference kao i motivaciju za učešće na obuci. 

Odabrani kandidati dužni su dostaviti i pismeno odobrenje institucije u kojoj su zaposleni za neometano učešće i ispunjavanje obaveza prisustva na predavanjima i svim drugim aktivnostima obuke. 

Rok za dostavljanje prijava je 8.3.2023. godine, a više informacija o obuci kao i načinu prijave možete pronaći na: https://www.naturvardsverket.se/en/EUacademy.