Pozivnica za učešće na online Info sesiji povodom otvaranja prvog poziva Programa za dunavsku regiju

Pozivnica za učešće na online Info sesiji povodom otvaranja prvog poziva Programa za dunavsku regiju

Direkcija za evropske integracije i Zajednički sekretarijat Programa za dunavsku regiju 2021-2027. pozivaju potencijalne aplikante da prisustvuju Info sesiji o otvorenom prvom pozivu za dostavljanje prijedloga projekata. Info sesija će se održati u online formatu, 12. oktobra 2022, s početkom u 10:00 sati. 

Zainteresovani se mogu registrovati za učešće popunjavanjem kratkog formulara kojem se može pristupiti OVDJE. Napominjemo da će se događaj odvijati naizmjenično na b/h/s-u i engleskom jeziku.

Prvi poziv je otvoren za sva četiri programska prioriteta:

Pametnija dunavska regija

Zelenija dunavska regija, s niskim udjelom ugljenika

Društvenija dunavska regija

Upravljanje dobrom saradnjom (specifični cilj 4.2: Povećani institucionalni kapaciteti za teritorijalno i makroregionalno upravljanje)

Poziv je koncipiran kroz dva koraka, a rok za iskazivanje interesa (sažeti prikaz projekta) u prvom koraku je 21.11.2022. Pun prijedlog projekta dostavljati će se samo za one projekte koji budu predselektovani u prvoj fazi. 

Značajan novitet u programskoj fazi 2021-2027. je mogućnost za potencijalne korisnike sredstava iz IPA zemalja da imaju ulogu vodećeg partnera u projektima.