Arnes Grbešić i Selma Melez dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU za 2023.

Arnes Grbešić i Selma Melez dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU za 2023.

Dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU za 2023. godinu, koju povodom obilježavanja Dana Evrope organizuje Direkcija za evropske integracije u saradnji s Društvom novinara BiH, su Arnes Grbešić i Selma Melez.

Arnes Grbešić je osvojio najviše bodova Komisije za ocjenjivanje u kategoriji najbolji TV, video ili radijski novinarski prilog, a Selma Melez u kategoriji najbolji pisani novinarski tekst.

Radijski prilog Arnesa Grbešića objavljen je u emisiji Na vratima Evrope Radija Slobodna Evropa, a govori o iskustvu lokalnih zajednica u korištenju programa prekogranične saradnje i njihovom uticaju na poboljšanje uslova života bh. građana. Priča Selme Melez objavljena je na portalu BUKA, a govori o Erasmus+ i mogućnostima koje ovaj program EU otvara za mlade i studente iz BiH.

Novinarska nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU se dodjeljuje četvrtu godinu zaredom, a najbolje ovogodišnje novinarske priče su izabrane u konkurenciji od 18 prijavljenih radova.