Арнес Грбешић и Селма Мелез добитници награде за најбољу новинарску причу о процесу приступања БиХ у ЕУ за 2023.

Арнес Грбешић и Селма Мелез добитници награде за најбољу новинарску причу о процесу приступања БиХ у ЕУ за 2023.

Добитници награде за најбољу новинарску причу о процесу приступања БиХ у ЕУ за 2023. годину, коју поводом обиљежавања Дана Европе организује Дирекција за европске интеграције у сарадњи с Друштвом новинара БиХ, су Арнес Грбешић и Селма Мелез.

Арнес Грбешић је освојио највише бодова Комисије за оцјењивање у категорији најбољи ТВ, видео или радијски новинарски прилог, а Селма Мелез у категорији најбољи писани новинарски текст.

Радијски прилог Арнеса Грбешића објављен је у емисији На вратима Европе Радија Слободна Европа, а говори о искуству локалних заједница у коришћењу програма прекограничне сарадње и њиховом утицају на побољшање услова живота бх. грађана. Прича Селме Мелез објављена је на порталу БУКА, а говори о Ерасмус+ и могућностима које овај програм ЕУ отвара за младе и студенте из БиХ.

Новинарска награда за најбољу новинарску причу о процесу приступања БиХ у ЕУ се додјељује четврту годину заредом, а најбоље овогодишње новинарске приче су изабране у конкуренцији од 18 пријављених радова.