Poziv za prijave na obuku za sudjelovanje u Programu za dunavsku regiju

Poziv za prijave na obuku za sudjelovanje u Programu za dunavsku regiju

U cilju potpore potencijalnim korisnicima sredstava za sudjelovanje u projektima Programa za dunavsku regiju (Danube Region Programme 2021.-2027.), Direkcija za europske integracije poziva zainteresirane  organizacije/institucije da se prijave za obuku na temu upravljanja projektnim ciklusom u projektima transnacionalne suradnje.

Trodnevna radionica bit će održana od 12. do 14. 9. 2023., a o mjestu održavanja i detaljnom programu rada sudionici će biti pravovremeno upoznati.

Kriteriji za sudjelovanje na treningu su:

·        Predstavnik pravne osobe registrirane u Bosni i Hercegovini po javnom ili privatnom pravu (institucije državne, regionalne i lokalne uprave, tijela u javnom vlasništvu, obrazovne i istraživačke ustanove, razvojne agencije, organizacije civilnog društva, fondacije, asocijacije, strukovna udruženja, MSP itd.).

·        Relevantnost oblasti djelovanja organizacije - potencijalnog aplikanta u odnosu na programske prioritete i ciljeve:

Prioritet 1 - Pametnija dunavska regija

Prioritet 2 - Zelenija dunavska regija s manje ugljika

Prioritet 3 - Društvenija dunavska regija

Prioritet 4 - Bolje upravljanje suradnjom u dunavskoj regiji

O specifičnim ciljevima Programa možete pročitati više na programskoj web strani: https://www.interreg-danube.eu/dtp-archive/about-dtp/priorities-objectives-2021-2027

·        Zainteresiranost za prijavu na drugi poziv za dostavljanje prijedloga projekata koji će biti objavljen u listopadu 2023.

·        Aktivno znanje engleskog jezika.

Broj sudionika je ograničen. Uz navedene kriterije, u odabiru sudionika obuke prioritet će imati sudionici čije organizacije/institucije:

- nemaju iskustvo u implementaciji projekata transnacionalne suradnje

- rade u oblastima koje su obuhvaćene programskim prioritetom 3 (društvenija dunavska regija).

Program obuke je osiguran iz projekta tehničke pomoći i besplatan je za sudionike. Organizator snosi i troškove smještaja, na bazi punog pansiona, dok putne troškove snose sami sudionici.

Prijava se vrši popunjavanjem obrasca koji je dostupan na linku: PRIJAVA UČEŠĆA , najkasnije do 6. 8. 2023. godine. Aplikanti će biti informirani o statusu svojih prijava do 15. 8. 2023.

Za dodatna pojašnjenja možete se obratiti na e-mail: nationalcontactpointbih-dtp@dei.gov.ba