Poziv za prijave na obuku za učešće u Programu za dunavsku regiju

Poziv za prijave na obuku za učešće u Programu za dunavsku regiju

U cilju podrške potencijalnim korisnicima sredstava za učešće u projektima Programa za dunavsku regiju (Danube Region Programme 2021-2027), Direkcija za evropske integracije poziva zainteresovane organizacije/institucije da se prijave za obuku na temu upravljanja projektnim ciklusom u projektima transnacionalne saradnje.

Trodnevna radionica bit će održana od 12. do 14. 9. 2023, a o mjestu održavanja i detaljnom programu rada učesnici će biti pravovremeno upoznati.

Kriteriji za učešće na treningu su:

·         Predstavnik pravnog lica registrovanog u Bosni i Hercegovini po javnom ili privatnom pravu (institucije državne, regionalne i lokalne uprave, tijela u javnom vlasništvu, obrazovne i istraživačke ustanove, razvojne agencije, organizacije civilnog društva, fondacije, asocijacije, strukovna udruženja, MSP itd.).

·         Relevantnost oblasti djelovanja organizacije - potencijalnog aplikanta u odnosu na programske prioritete i ciljeve:

Prioritet 1 - Pametnija dunavska regija

Prioritet 2 - Zelenija dunavska regija, s manje ugljika

Prioritet 3 - Društvenija dunavska regija

Prioritet 4 - Bolje upravljanje saradnjom u dunavskoj regiji

O specifičnim ciljevima Programa možete pročitati više na programskoj web strani: https://www.interreg-danube.eu/dtp-archive/about-dtp/priorities-objectives-2021-2027

·         Zainteresovanost za prijavu na drugi poziv za dostavljanje prijedloga projekata, koji će biti objavljen u oktobru 2023.

·         Aktivno znanje engleskog jezika.

Broj učesnika je ograničen. Uz navedene kriterije, u odabiru učesnika obuke prioritet će imati učesnici čije organizacije/institucije:

- nemaju iskustvo u implementaciji projekata transnacionalne saradnje

- rade u oblastima koje su obuhvaćene programskim prioritetom 3 (društvenija dunavska regija).

Program obuke je obezbijeđen iz projekta tehničke pomoći i besplatan je za učesnike. Organizator snosi i troškove smještaja, na bazi punog pansiona, dok putne troškove snose sami učesnici.

Prijava se vrši popunjavanjem obrasca koji je dostupan na linku: PRIJAVA UČEŠĆA , najkasnije do 6. 8. 2023. godine. Aplikanti će biti informisani o statusu svojih prijava do 15. 8. 2023.

Za dodatna pojašnjenja možete se obratiti na e-mail: nationalcontactpointbih-dtp@dei.gov.ba