Инфо дан о Другом позиву Интеррег Еуро-МЕД програма 2021-2027

Инфо дан о Другом позиву Интеррег Еуро-МЕД програма 2021-2027

Управљачко тијело и Заједнички секретаријат новог Интеррег Еуро-МЕД програма 2021-2027 организује  23. јуна 2022. године од 10 до 17 часова Инфо дан о предстојећем Другом позиву који ће бити за тематске пројекте у областима:

-          Јачање иновативне одрживе економије

-          Заштита, обнова и валоризација животне средине и природног насљеђа

-          Промоција зелених подручја за живот

-          Одрживи туризам

Инфо дан ће се одржати у Лимасолу, Република Кипар, а биће омогућено и онлајн учешће.

Заинтересовани се могу регистровати за учешће уживо или онлајн попуњавањем кратког формулара којем се може приступити овдје. Због техничких ограничења, број учесника уживо на догађају ограничен је на 150, а приоритет ће имати они који се пријаве први, док за онлајн учешће нема ограничења.

Инфо дан је и прилика за проналажење партнера. Networking апликација бит ће осигурана и на лицу мјеста и онлајн учесницима. Такође, можете потражити партнере или објавити своје пројектне идеје на форуму.

Пројектни задаци за сваку од четири тематске области биће претходно објављени на веб страници програма. Потенцијалним апликантима препоручујемо да их пажљиво прочитају прије него што се придруже догађају.

Дирекција за европске интеграције позива све потенцијалне апликанте да присуствују догађају уживо и путем интернета и добију одговоре на евентуална питања у вези са пријавом и реализацијом пројеката, уз напомену да апликанти из ИПА земаља, укључујући и Босну и Херцеговину, у овом позиву имају могућност да буду водећи партнери у пројектима. Према најавама, Позив би могао бити отворен од краја јуна до краја октобра 2022.