Јавни позив за достављање радова за избор најбоље новинарске приче о процесу приступања БиХ у ЕУ за 2021. годину

Јавни позив за достављање радова за избор најбоље новинарске приче о процесу приступања БиХ у ЕУ за 2021. годину

Дирекција за европске интеграције, у сарадњи са Друштвом новинара БиХ и уз подршку Шведске, а у оквиру активности на обиљежавању Дана Европе и Европске седмице у БиХ у 2021. години, објављује Јавни позив за достављање радова за избор најбоље новинарске приче о процесу приступања БиХ у ЕУ за 2021. годину. Јавни позив за достављање радова је отворен од 30.10.2020. године до 31.03.2021. године.

Награда се додјељује у двије категорије:

1.      Најбољи ТВ, видео или радијски новинарски прилог

2.      Најбољи писани новинарски текст

Најбољи радови у обје категорије ће бити награђени лаптоп рачунаром. Награде ће бити уручене у оквиру обиљежавања Дана Европе и Европске седмице у БиХ у мају 2021. године.

На Јавни позив се могу пријавити новинарски радови објављени у медијима у БиХ у периоду од дана објаве јавног позива (30.10.2020.) до његовог затварања (31.03.2021.). Радове може пријавити аутор лично или именовани представник медија.

Радови се достављају e-mailom  на адресу novinarska_nagrada@dei.gov.ba, са назнаком “За награду за најбољу новинарску причу“. Пријава треба да садржи податке о аутору (име и презиме, медиј у којем је прича објављена и контакт подаци) и web линк на објављени текст, односно аудио/видео причу или скенирану копију текста објављеног у принтаном медију. Ако аудио/видео прича није објављена на интернет страници потребно је доставити користећи  Wetransfer, OneDrive или Google Drive, уз уредничку потврду о објави аудио/видео приче у медију.

Цијели текст Јавног позива доступан је овдје.